За магазинаГрумингХотел

0 0.00 лв.

Пазарската кощница е празна.

 

Какво е важно да знаем, когато отиваме на почивка с куче?

Куче на шезлонг на плажа

Когато отиваме на почивка с нашето куче е добре да следваме няколко прости правила, които ще спасят мечтаната ваканция от провал.

Резервирайте хотел.

Намерете локация, която на драго сърце ще приеме вашия четириног приятел и задължително проверете дали има ограничения за размерите му (много от местата за настаняване приемат по-дребни породи кучета – до 10 кг).

Нашите предложения за удобства за вашия любимец при пътуване с кола

Обадете се на ветеринаря.

Преди да тръгнете, обадете се на ветеринарния лекар, за да потвърдите, че ваксинациите на вашия домашен любимец са актуални и обсъдете всички възможни проблеми, които биха могли да възникнат. Подсигурете си и медикаменти против повръщане, ако кучето ви не може да свикне с колата.

Нашите транспортни клетки

Стегнете куфара и на кучето си.

Вземете паспорта му, познато миришещо одеяло, купи за вода и храна, бутилирана вода, любимата храна (не сменяйте марки сега), играчки, каишка, хартиени салфетки за кални лапи, стара кърпа в случай на дъжд или плуване. И не на последно място снимка на верния приятел под ръка, ако се изгуби.

При необходимост от одеяло

Проверете времето.

На плажа трябва да внимавате кучето ви да не получи топлинен удар – затова е добре да го разхлаждате с вода, ако не обича да влиза в морето или да го държите на сянка в най-горещите часове. В планината е по-безопасно, но е добре да внимавате с жилещите насекоми.

Преносима бутилка за вода

Не променяйте навиците му.

Опитайте се да спазвате максимално редовната си рутина (едни и същи часове за разходка, храна, почивки за тоалетни). Дръжте го на същата диета като у дома, тъй като внезапната промяна може да им причини разстроен стомах.

Контейнер за храна

Не го хранете непосредствено преди дълго пътуване.

Можете да направите и сухи тренировки с по-къси маршрути, ако досега не сте пътували с кучето си на по-дълги разстояния.

Комплект Пикник

Намерете най-близката ветеринарна клиника.

Дано не ви потрябва, но е добре да сте проучили мястото, което ще посетите.

Бъдете добър пример.

Когато пътувате с вашия домашен любимец, вие сте посланик на всички пътуващи с домашни любимци - така че направете добро впечатление!

При необходимост от хигиенни пликчета

Happy Paws - Защото ги обичаме!

Posted in Блог By

Nikolay Rumenov