За магазинаГрумингХотел

0 0.00 лв.

Пазарската кощница е празна.

 

Кучето ви трябва да има здрави зъби

Полезни съвети за това как кучето ви да има здрави зъби - това е от особено голямо значение!

Нелекуваните заболявания на зъбите могат да причинят загуба на зъби и да доведат до болезнени абсцеси и системни инфекции в цялото тяло на кучето ви.

Ето как можете да предотвратите това:

Мийте зъбите на вашето куче

Може да звучи глупаво, но това е отличен начин да предотвратите натрупването на плаки. Не е нужно да миете ежедневно зъбите на кучето ви, въпреки че колкото по-често го правите, толкова по-добре ще е за него и ще свикне с процедурата. Задължително трябва да е с паста за зъби за кучета, тъй като обикновено се предлага с вкус на пиле или фъстъчено масло, което е приятно за кучетата. Можете да използвате или кучешка четка за зъби или четка, която пасва на върха на пръста ви.

Кучешки дентални лакомства

Тези лакомства се правят специално за премахване на натрупването на плаки и често съдържат съставки, които освежават дъха и почистват устата на кучето. Те обикновено са много по-ценни за вашето куче, отколкото четката за зъби и вършат страхотна работа за поддържане на чистата уста на кучето. Тези лакомства идват в различни форми, размери и вкусове и със сигурност ще намерите нещо, което вашето куче обича.

Жилави храни за дъвчене

Действието на дъвченето всъщност е от полза за оралното здраве на вашето куче, независимо от това, което се дъвче. Много естествени лакомства приготвени от месо, съдържат ензими, които подпомагат здравето на зъбите. Дъвчащи уши от крава, пръчки, и пилешки ленти са чудесен начин да запазите кучето си щастливо и здраво. Играчки, специално създадени за почистване на зъби. Има ги в най-различни форми и размери. Интересни и занимателни са и вашето куче може да прекара часове наред, почиствайки зъбите си чрез игри.

 

Професионално почистване при ветеринар

Това е може би най-добрият начин да се гарантира оралното здраве на кучето ви. Той знае какво е най-добро за зъбите на вашето куче и ще може да се справи с всякакви проблеми, които открие. Професионалното почистване на зъбите е най-добрият начин да се поддържа зъбната хигиена на кучето ви.

Никога не е късно да започнете с по-добра грижа за вашия любимец, приятели!

Happy Paws - Защото ги обичаме!

Запознайте се с някои от най-често срещаните миризми, които котките не харесват, за да избегнете употребата на какъвто и да е аромат, който може да повлияе отрицателно на здравето на вашата котка.

Ето ги и тях:

1. Цитруси - те са изключително силни за обонянието на вашето коте.

 
2. Ментол и мента - тези продукти са токсични при поглъщане.

 
3. Лавандула, канела и розмарин - ако котката ви погълне твърде много лавандула, може да стане фатална и да причини увреждане на черния дроб.

Същото се отнася и за маслото от канела, както и за всяко друго ароматно или етерично масло, което може да използвате.

Happy Paws - Защото ги обичаме!

Posted in Блог By

Nikolay Rumenov