За магазинаГрумингХотел

0 0.00 лв.

Пазарската кощница е празна.

 

Пет начина да покажете на вашето куче, че го обичате

Гледайте дълбоко в очите му

Когато кучето ви се взира във вас, то „ви прегръща с очи”. Това не означава, че трябва да се взирате дълбоко в очите на кучето. Директният зрителен контакт все още се счита за предизвикателство или заплаха в много ситуации. Но с домашния си любимец, гледайте в очите му, когато двамата сте спокойни и отпуснати. Тези тихи моменти стимулират отделянето на Oxytocin в кучешкия мозък - същия хормон, който свързва майката и детето.

Повдигнете веждите си

В японско проучване се установи, че кучетата вдигат вежди когато посрещат собствениците си. Колкото повече лицеви дейности показвате когато поздравявате кучето си, толкова повече то знае, че е обичано. Ако сте в състояние да вдигнете една вежда, вашето кученце ще се почувства специално!

Облегнете се на него

Не само в преносен смисъл, а натиснете физически тежестта си вурху кучето. Не до точката, в която се чувства притиснато.Само малко, за да покажете че му вярвате.

Оставете го да спи с вас

Според изследвания, сънят с човека е най-висшата проява на любов и доверие които кучетата ни могат да дадат. Ако имате политика „Без кучета в леглото“, опитайте се да се отпуснете на дивана или на пода за няколко минути всеки ден, за да покажете обичта си.

Просто бъдете заедно

Въпреки че понякога е трудно за нас да кажем какво мислят нашите кучета, те определено нямат същия проблем да четат нашите емоции. Ако вашата любов е искренна към вашето куче, то вече го знае само като чете езика на тялото и действията. Така че продължавайте да правите това, което правите и кучето ви ще ви възнагради, като покаже обичта си по свой собствен начин.

Happy Paws - Защото ги обичаме!

Posted in Блог By

Admin